(088) 112 5488

Kerstkransen en kersttakken brandvertragend impregneren

Zo doen we dat!

Kerstkransen en kersttakken brandvertragend impregneren

Onze klant, een groothandel in o.a. kerstkransen en kersttakken, wil de risico’s op brand zo klein mogelijk houden. Om deze reden vroegen zij ons 24 bundels kersttakken en +/- 160 kerstkransen brandveilig te maken.

Door deze natuurlijke kransen en takken te behandelen met de Alfastop fr-NKB2c (speciaal voor kerstbomen en kerstversieringen) voldoen de takken aan de gevraagde eisen.

Impregneer methode

Voor het behandelen van kersttakken en kerstkransen kiezen wij veelal voor de spray-methode. Dit zorgt voor voldoende brandveiligheid en hiermee kunnen wij op locatie behandelen. Hierbij gaven wij een certificaat van behandeling af voor zowel Nederland als België. Nu mag deze groothandel in deze landen zijn kerstproducten leveren en is de kans op brand een stuk kleiner!

Uitbesteden of zelf doen?

Het brandveilig impregneren van kerstbomen en kersttakken kun je prima zelf doen. Omdat het in deze situatie om grote hoeveelheden ging heeft de opdrachtgever voor het gemak van uitbesteden gekozen. Ruud, één van onze specialisten, haalde de voorraad op en bracht het 2 dagen later brandveilig geïmpregneerd weer terug.

Dit kan er gebeuren

Het decoreren met naaldhout is niet zonder risico’s. Dit is goed te zien in de onderstaande video.

Mooi dat er zonder kwaliteitsverlies aan het product brandveilig geïmpregneerd kon worden. Dit is lang niet altijd het geval..

Alfastop speciaal voor kerstbomen en kerstversieringen

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wil je ook kersttakken impregneren en heb je daar vragen over? Laat het ons weten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel direct